Безплатна доставка над 99.00 лв. Подарък с всяка поръчка
089 700 4640
Безплатна доставка над 99 лв.

Как да се погрижим за кожата си след лятото?

Лятото може и да отминава, но следите, които оставя в сърцата и върху кожата ни, оказват влияние дълго след това.

В тази статия ще проследим най-честите последици от летния сезон върху кожата на лицето и тялото, за които да се погрижим през есента. Разбира се, ще ви дадем жокер кои продукти да използвате за тази цел.

грижа за кожата след лятото

 Как да се погрижим за кожата си след лятото?

 

1. Дехидратация на кожата

Хидратация, хидратация и пак хидратация. Задължително. Дехидратираната кожа губи вода не само с напредването на възрастта, но и под влиянието на околната среда. Появява се чувствителност, раздразнения, зачервявания и дори омазняване (виж статията Хидратация на кожата - защо, кога, как?).

Впоследствие кожата придобива сивкав цвят, появява се неприятно усещане за опъване, а след това - значително по-дълбоки и видими линии и бръчки. Всичко това може да се прояви при всеки тип кожа, но хидратиращата грижа трябва да бъде съобразена с него.

 

дехидратирана кожа

 

Хидратиращият дневен крем за лице с екстракт от шафран на Saff Beauty покрива нуждите на кожата в следните направления – сухота, бръчки, наличие на токсини и пигментация, липса на подхранване и отпускане. Увеличава нивата на влага, като оптимизира водния поток на кожата.

хидратиращ крем Saff Beauty

Този основен овлажняващ крем от Germaine de Capuccini подпомага възстановяването на баланса на кожната микрофлора и възстановява бариерната функция. Успокоява чувствителната и реактивна кожа. Незабавно облекчава усещането за сърбеж и парене. Укрепва кожната бариера и подобрява хидратацията.

Овлажняващ крем Germaine de Capuccini

Леката кремообразна гел текстура на този серум за лице от MATIS се разтапя в кожата, като дълбоко освежава и я ревитализира. В основата на неговата формула е технологията HydroBooster, съчетана с хиалуронова киселина, което осигурява интензивна хидратация в дълбочина и на повърхността.

хидратиращ серум MATIS

2. Хиперпигментация и тъмни петна

Хиперпигментацията се изразява в тъмни зони или петна по кожата, които придават неравномерен тен. Те могат да бъдат старчески или слънчеви петна, като обикновено хиперпигментацията се появява на онези зони от кожата, които най-често биват изложени на слънце - лицето и ръцете. Именно слънчевата светлина предизвиква производството на меланин и това е причината кожата ни да потъмнява, но ако прекарваме твърде много време под слънчевите лъчи, се превръщаме в горди собственици на хиперпигментация.

Да започнем с най-новия продукт от Saff Beauty - PearlLixir. Този изключителен серум, роден от науката на цветята и регенериращата сила на шафрановия минзухар, изравнява тена и премахва пигментациите, като ефективно се бори срещу стареене, акне и зачервявания, с помощта на Бакучиол, Ниацинамид, Витамин C и екстракт от безсмъртниче.

PearlLixir Saff Beauty

IREN Shizen създават своя изсветляващ и озаряващ серум STAR LIGHT - за идеален сияещ тен. Изсветлява пигментните петна и намалява появата на нови. Възвръща блясъка на кожата и осигурява равномерен гладък тен. В неговия състав също присъства Ниацинамид, в комбинация с Алфа Арбутин и екстракт от Юзу.

IREN Shizen STARLIGHT

С две ръце сме за избелващата маска за лице с екстракт от Матча (зелен чай) от MITOMO, която съдържа витамини А и С, калций, протеини, желязо и калий. Намалява пигментацията, луничките и кафявите петна.

Избелваща маска с Матча MITOMO

За мазна кожа с пигментни петна препоръчваме този почистващ продукт срещу несъвършенства от Germaine de Capuccini. Неговата формула "без сапун" включва съставки като мед и цинк, както и етерично масло от лавандула.

Почистващ продукт Germaine de Capuccini

3. Сухи и изпръхнали устни

Тъй като  кожата на нашите устни е по-тънка и не се омазнява, това я прави по-склонна към изсушаване и напукване. Това е още по-често явление през есента, когато намокрите устните си със слюнка и ви докосне вятъра.

Силно препоръчваме два продуктa за хидратация на устните:

Балсам за устни с ванилия от Bellapierre съдържа витамин Е, кокосово масло и екстракт от ванилови зърна. Подходящ е за използване по всяко време, особено в студените и ветровити дни. Хидратира и защитава устните, правейки ги меки и еластични.

Балсам за устни Bellapierre

Деликатен аромат на кокос, перфектна хидратация и надеждна защитa - това е балсамът за устни FOET COCONUT, който не само предпазва устните ви от напукване, но със своя изискан блясък може да се използва и като руж за скулите.

Балсам за устни FOET COCONUT

 

Публикувано: 25.08.2023 15:25