Безплатна доставка над 99.00 лв. Подарък с всяка поръчка
089 700 4640
Безплатна доставка над 99 лв.

Хидратация на кожата - защо, кога, как?

Ние, от Modami, обичаме да развенчаваме митове. Обичаме да ви осигуряваме интересна и полезна информация. Обичаме да се грижим за вас.

В тази статия ще ви "подшушнем" как, кога и защо да хидратирате своята кожа, каква е разликата между суха и дехидратирана кожа, както и кои продукти да изберете според вашите индивидуални нужди.

 

хидратация на кожата

 

Хидратация на кожата - защо, кога, как?

 

Защо?

Както знаете, кожата е най-големият човешки орган. Водата, от своя страна, е съставна част на всеки един жив организъм. Когато епидермисът на кожата е дехидратиран, т.е. не е снабден с достатъчно вода, той не може да изпълнява своите защитни функции, борещи се с вредното влияние на околната среда: студ, слънчева светлина, замърсен въздух, недостатъчен прием на течности, често и агресивно почистване, стрес, възраст и др.

Дехидратираната кожа преждевременно остарява и губи своята еластичност. Правилната хидратация на кожата възстановява нейната бариерна функция, кара я да сияе и подпомага правилното протичане на всички процеси в нашето тяло.

хидратация на кожата

Каква е разликата между суха и дехидратирана кожа? Това е много важен въпрос.

Дехидратираната кожа, както вече стана ясно, е "жадна" за вода, докато сухата кожа се нуждае не от вода, а от необходимите за нея мазнини и липиди. Тоест, епидермисът на вашата кожа може да бъде дехидратиран, дори и ако не сте със суха кожа.

Когато избирате хидратиращ продукт, трябва да сте наясно, че ако на кожата ви й липсва вода, това далеч не я прави "суха" и продуктите, които ще изберете, не трябва на всяка цена да са за суха кожа. Колкото и по-лесно да изглежда и звучи.

Ако си закупите крем за лице за суха кожа, а кожата ви е комбинирана или мазна, този крем ще я омазни още повече, тъй като ще я снабди не с количество вода, а с мазнина. А как да разпознаете дехидратираната кожа? Продължете да четете.

дехидратирана или суха кожа

Кога?

Ето какви са симптомите на дехидратирана кожа, която има спешна нужда от овлажняване и "презареждане" с вода:

  • сърбеж и зачервяване
  • дискомфорт и чувство на опънатост, особено сутрин
  • лющене, най-вече около линията на косата
  • груба, преждевременно остаряваща кожа
  • пигментни петна и бръчки
  • раздразнителност и алергични реакции

Добре хидратираната кожа, от своя страна, е красива, бляскава, мека, устойчива на вредните външни фактори, акне, зачервявания и алергични реакции. При нея не се забелязват пигметни петна и бръчки. 

Как?

Освен задължителния прием на вода и други течности, за да осигурите най-добрата хидратация на вашата кожа, е необходимо да изберете правилните хидратиращи продукти. Ето и някои предложения от Modami.bg:

1. Комплект за хидратация Yasumi Pro Ultimate Hydrating има силни овлажняващи свойства, създава защитен филм върху повърхността на кожата, който ефективно я предпазва от прекомерна загуба на вода. В резултат на това, неприятното усещане за стягане и опънатост намалява и кожата става значително по-еластична.

YASUMI хидратация

2. Успокояващ и хидратиращ тонер за лице с екстракт от шафран Saff Beauty Toner Balance - патентованият екстракт от златни водорасли потиска причинителите на възпаления и укрепва хидролипидния баланс, като незабавно успокоява кожата и й осигурява комфорт. Екстрактът от ванилия, в комбинация с хиалуронова киселина, поддържат водния резерв- за гладка, свежа и млада кожа!

3. Хидратиращ дневен крем за лице с екстракт от шафран Saff Beauty Maximum Hydra Intense Day Cream  - хидратиращият въглехидратен комплекс (ксилитилглюкозид, анхидроксилитол и ксилитол) увеличава нивата на влага в кожата, като оптимизира водния поток. Също така, подсилва синтеза на основните липиди и протеини, участващи в организирането на епителния слой. Подобрява бариерните функции и въздейства пряко върху регулацията на кожния микробиом. Действието на продукта е допълнено от хиалуронова киселина, розова вода и алое вера.

Saff Beauty

4. Анти-ейдж серум за лице Ninany Cosmetics  съдържа три различни молекулни тегла и подобни на ботокс пептиди, които предотвратяват образуването на мимически линии и бръчки по лицето и шията. Серумът подобрява хидратацията, стяга овала на лицето и подсилва здравината и еластичността на колагеновите и еластинови влакна. Естествения тонус и блясък са възвърнати, а кожата е здрава, стегната и подмладена.

Ninany Cosmetics

5. Серум за лице MATIS 24 часа хидратация - в основата на този разтапящ се в кожата серум за лице е технологията HydroBooster, съчетана с хиалуронова киселина. Тази комбинация осигурява интензивна хидратация в дълбочина и на повърхността.

MATIS хидратация

6. Хидратиращ дневен крем за лице с роза Bether Cosmetics балансира влажността на кожата, дълготрайно подхранва и хидратира, изглажда тена, намалява зачервяванията, и регенерира клетките. SPF20  защитава нежния външен слой на кожата от слънцето.

Bether Cosmetics

7. Хидратиращ крем за лице ANNY REY дава на кожата на лицето хидратацията, от която има нужда, като я прави гладка и стегната, освежава я и й придава усещане за дълготраен комфорт на всяка възраст.

ANNY REY хидратация

8. Формулирани с алое вера и хиалуронова киселина, продуктите от серията CHI Naturals осигуряват дълбоко подхранване и хидратация както на косата, така и на вашата кожа. Продуктите за тяло от тази серия подпомагат задържането на необходимата влага, подхранват, освежават и тонизират. Кожата остава ревитализирана, сияйна и гладка. 

Възползвайте се от -30% намаление на цялата серия CHI Naturals само на Modami.bg 

CHI NATURALS хидратация коса тяло

Още от нас: Как да се предпазим от слънцето през лятото

Публикувано: 10.07.2023 17:07