Безплатна доставка над 99.00 лв. Подарък с всяка поръчка
089 700 4640
Безплатна доставка над 99 лв.

Как да нанасяте сенки за очи в няколко стъпки

Гримът е вълшебство, изкуство и магия. Гримът е способен както да подчертае естествената красота на всяка дама, така и напълно да я преобрази. Гримът придава самочувствие, красота и добро настроение.

Всички сме чували израза “Очите не лъжат”. Да, очите наистина могат да “говорят” и определено не лъжат. И тъй като те са огледалото на нашата душа, заслужават да се акцентира на тях, да изпъкват и да запленяват.

Едно от “оръжията”, с които всичко това може да бъде доста лесно постижимо, са сенките за очи. 

Как да нанасяте сенки за очи

Следвайки тези основни стъпки при нанасянето на вашите сенки за очи, гарантирано ще получите най-добрия възможен резултат!

Как да нанасяте сенки за очи в няколко стъпки 

1. Да започнем с това, че трябва да бъдете с отворени очи, докато нанасяте сенките. Нанесете основа за грим или коректор за лице върху клепачите, за да сте сигурни, че гримът ви ще издържи през целия ден.

2. Продължете, нанасяйки сенки в светли нюанси върху целите клепачи.

Както знаете, “грим без грим” е един от най-новите трендове и именно към този ефект се стремим и ние.

Такъв е ефектът на стик сенките за очи SILKY NUDE от FOET, които поддържат кожата на очите ви хидратирана с часове, поради високото съдържание (повече 40%) на чиста вода в своя състав.

С помощта на стика можете да изберете степента на покритие. Звучи супер, нали?! 

Стик сенки за очи FOET NUDE

Сенките за очи PYRAMID от Germaine de Capuccini съдържат пигменти, обработени за постигане на абсолютно наситен и равномерен цвят с копринено докосване.

Germaine de Capuccini PYRAMIDE

3. Тъмните сенки за очи се прилагат там, където клепачът се сгъва. След това е нужно да минете отново с мека четка, за да разнесете равномерно грима.

Ако търсите ефекта на опушения грим, е добре да знаете, че тъмният цвят сенки трябва да бъде нанесен само върху подвижните и долните части на клепачите. Ако преминете сгъвката на клепача, не бихте могли да постигнете този ефект.

Опушен грим

4. Когато избирате перфектния за вас цвят сенки за очи, придържайте се към едно много важно правило - те трябва да бъдат съвместими с тена на вашата кожа.

Ако сте със светла кожа, препоръчваме леки и пастелни тонове, а също така топли сиви нюанси.

Ако имате средно тъмна кожа заложете на кафеникавите цветове.

За много смугла кожа - изберете сенки в “пепел от рози” гамата.

Сенки за очи според цвета кожа

 

Вижте още: Топ червила за лято 2023 - какви са тенденциите в цветовете

Публикувано: 26.09.2023 12:45