Безплатна доставка над 99.00 лв. Подарък с всяка поръчка
089 700 4640
Безплатна доставка над 99 лв.

Витамин C и неговите ползи за кожата

Всеизвестен факт е, че Витамин C е изключително необходимо хранително вещество за цялостното ни здраве и благосъстояние.

В тази статия ще акцентираме на неговата важна роля за добрия външен вид на нашата кожа, както и как може да помогне за предотвратяването на преждевременно стареене, когато бъде включено в рутинната ни грижа.

Разбира се, не бихме пропуснали да ви разкрием и кои са най-добрите козметични продукти с Витамин C, налични на нашия сайт. Приятно четене!

ползите от витамин C за кожата

 

Витамин C и неговите ползи за кожата

 

Витамин C е мощен антиоксидант

Неутрализира свободните радикали, причиняващи оксидативен стрес на кожата и водещи до нейното преждевременно стареене, загуба на блясък и изтощен вид. Витамин C е ключово за производството на колаген в кожните клетки, като действа благоприятно на структурата на кожата и забавя признаците на стареене.  

Серията Time Expert Radiance на марката Germaine de Capuccini съдържа Витамин C, Витамин Е, подсилени с нанополимера HLG.

Озаряващият антиоксидантен крем избистря тена и осигурява максимална защита срещу стареене. При сезонни промени продуктът осигурява "инжекция" от жизненост и енергия, която е много ценна и компенсира щетите, причинени от промените в климата.

Кремът за околоочен контур изравнява тена, а клепачите са дълбоко хидратирани и еластични. С максимална защита срещу UV лъчи и вредни влияния на околната среда. Това е мощен антиоксидант, който предпазва околоочния контур от фотостареене.

GDC Time Radiance

MATIS създава за вас Крем против бръчки с витамин С GLOW AGING - съдържа активна съставка, извлечена от микроводорасли, която реоксигенира и освежава кожата, в комбинация с витамин C за изравняване тена на кожата и разкриването на нейния естествен блясък.

Богатата и кремообразна текстура на този крем против бръчки осигурява истинско усещане за комфорт, докато формулата му съчетава двойна комбинация от хиалуронова киселина, която изпълва кожата, овлажнява я и отпуска мускулите.

MATIS Vitamin C

Марката предлага още един страхотен продукт - седем перли с анхидрид на витамин C в комбинация с активиращ серум.  След неговата употреба кожата на лицето става по-гладка, бръчките намаляват и блясъкът се съживява.

 

Витамин C изсветлява тъмните петна

Както сме споделяли и в предишни статии, тъмните петна по нашата кожа се образуват поради свръхпроизводство на меланин - тъмен пигмент в организма, формиращ се от две аминокиселини - тирозин и фенилаланин.

Повишената продукция на меланин води до хиперпигментация на кожата, изразяваща се в по-тъмни участъци с различна форма и размер. Те могат да бъдат както тъмнокафяви, така и черни.

Vitamin C

Витамин С помага за изсветляването на тъмните петна по кожата, ограничавайки производството на меланин в нея. 

Тъй като Витамин С е противовъзпалително средство, то помага още за намаляване на възпалението и зачервяването на кожата.

Започнете процеса по изсветляване на тъмните петна и упокояване на вашата кожа с най-добрият пилинг гел, който можете да си представите! Марката SunEw Med+ e създател на този революционен продукт, който ще изглади кожата ви и ще ѝ придаде сияен вид само за 1 минута!

Преминете нататък с техния лек дневен и нощен крем за лице с Витамин C - изсветлява следите от акне и промените, свързани със слънцето, като същевременно ограничава производството на меланин, благодарение на което се инхибира процеса на образуване на нови петна.

SunEw Med+

 

Вижте още: Как да се погрижим за кожата си след лятото?

Публикувано: 15.09.2023 11:59